2019 0.75
Co si užijete
I Sodi di San Niccolò Castellina di Castellare je jedním z nejprestižnějších supertoskánců, vyrobený z pečlivě vybraných původních odrůd Sangioveto 85% (Sangiovese) a Malvasia Nera 15%, . Toto ikonické červené víno a vlajková loď vinařství je nesmírně elegantní a charakteristické svými hedvábnými tříslovinami a neuvěřitelnou délkou dochutí. Krásná rubínově červená barva, ve vůni se objevují zralé třešně, červený rybíz, tóny kůže, tabáku a vanilky. V chuti se objevují zralé třešně, černý rybíz, sladké koření a náznak tabáku. Toto plné víno má vysokou kyselost se středním až vysokým obsahem dobře integrovaných tříslovin. Závěr je jemný, svěží kombinovaný s jasnou mineralitou, která přetrvává v nekonečném dlouhotrvajícím závěru Fantasticky se hodí ke steakům, jehněčímu masu, rajčatovým omáčkám a sýrům. Ručně sklizené hrozny se vinifikují v ocelových kádích po dobu 18 až 25 dní a poté zrají v novém dubu po dobu 15 až 30 měsíců. Před uvedením na trh leží dalších 12 měsíců v láhvi. Při výrobě I Sodi di San Niccolò se nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani chemické látky jakéhokoli druhu, což je činí ještě žádanějšími. Název vína pochází z výrazu "I Sodi", což znamená, že hrozny se obtížně sklízejí (proto je třeba sklízet ručně), v kombinaci se jménem kostela San Niccolo, který se nachází v blízkosti vinice.
Odrůda
Sangiovese, Malvasia Nera
Druh
červené
Vlastnost
NOVINKY
Klasifikace
IGT
Zbytkový cukr
suché
Ročník
2019
Alkohol
14%
Objem
0.75 l
Země
Itálie
Oblast
Toskánsko
Castellare di Castellina je tedy symbolem toskánské vinařské tradice, která kombinuje respekt k přírodě, vášeň pro vinařství a neustálé úsilí o kvalitu a inovace.
O vinařství