Co si užijete
Odrůda, kterou do Apulie v 18. století přivezl Raimondo di Sangro, princ ze San Severo. Díky své univerzálnosti si získala výjimečné postavení – používá se jak pro výrobu extra panenského olivového oleje, tak jako lahodná stolní oliva. Olej z Peranzany vyniká vyvážeností, jemnou hořkostí a příjemnou ovocností s tóny rajčete, mandlí a čerstvých bylin.
Odrůda
Peranzana
Druh
olivový olej
Vlastnost
Monocultivar
Klasifikace
extra panenský olivový olej
Objem
0.25 l
Balení
skleněná lahev
Minimální trvanlivost do
30.4.2027
Výrobce
viz originální etiketa
Země
Itálie
Oblast
Puglia
V srdci Apulie, mezi nekonečnými řádky staletých olivovníků, stojí Frantoio D'Orazio – rodinné olejářství, které už po generace proměňuje plody svého kraje v tekuté zlato.
O vinařství