2021 0.75
Co si užijete
„La Méthode Rurale“ doslova znamená „venkovská“ nebo „rolnická“ metoda. La Méthode Rurale je originální způsob výroby sektu. Při klasické lahvové fermentaci sektu se do lahví sektu naplní zcela suché základní víno, poté se přidají kvasnice a cukr a druhým kvašením na lahvích se nakonec získá sekt. Základní víno pro sekt podle metody rurale se odebírá z první fermentace. Do lahví se tedy plní mošt, který ještě kvasí a první kvašení pokračuje v lahvích sektu bez dalšího přidávání kvasnic a cukru. Do lahve se tak dostává pouze „čistý materiál“ z vinice. Po 9 měsících v láhvi se sekt vylije a spolu s ním se odstraní kvasinky. Velmi jemná, minerální, strukturované..."Brut nature" znamená, že se nepřidává žádné dávkování, ale sekt je ponechán tak, jak vznikl kvašením, původní, suchý, čistý. Perfektně se hodí na brunch...
Odrůda
Ryzlink rýnskýDruh
šumivé
Druh šumivého vína
Sekt
Vlastnost
BIO
Zbytkový cukr
brut nature
Ročník
2021
Alkohol
12,5%
Kyseliny
5,2 g/l
Země
Německo
Oblast
Rheinhessen
Mladí vinaři Katja a Jens Bäderovi se poznali v Geisenheimu, kde oba studovali vinařství a enologii. Rychle se ukázalo, že chtějí společně vybudovat vinařství. Sen se splnil v roce 2009, kdy společně zakoupili staré panství ve Wendelsheimu.
O vinařství